Przejdź do głównej zawartości

Posty

Polecane

Bananowy nr 1!

  W czasach pandemii możemy zauważyć wiele nasilających się trendów. Począwszy od tych tanecznych, modowych, a kończąc na kulinarnych. Bardzo długo i silnie   na początku listy domowych wypieków od zeszłej wiosny utrzymuje się znany myślę nam wszystkim chlebek bananowy.      Jest to idealna propozycja szybkiego śniadania, przekąski, czy tez deseru. Czy możemy go zrobić w pełni wegańsko?      Ależ oczywiście, że tak! Już wam przedstawiam plan działania: Najpierw przygotujmy sobie odpowiednie składniki. Składniki na keksówkę około 24 cm:  3 dojrzałe, duże banany (lub 4 mniejsze)  2½ szklanki zmielonych na pył płatków owsianych  ½ szklanki cukru trzcinowego – opcjonalnie , bo wypiek jest słodki dzięki bananom  1½ łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżeczka sody oczyszczonej  4 łyżki neutralnego oleju roślinnego  2 łyżeczki cynamonu  1 łyżeczka imbiru  ½ łyżeczki gałki muszkatołowej  odrobina mielonej wanilii lub ½ łyżeczki ekstraktu waniliowego  szczypta soli  dodatki, np

Najnowsze posty

Ikea i innowacyjny pomysł

Krakowskie królestwa mody